Een silent disco party nog leuker maken!

silent disco funny

Vier jij een silent disco party, maar wil je het nog leuker maken? Een silent disco is heel leuk als kinderfeestje of op een festival en voorkomt ook geluidsoverlast, maar vaak had je het achteraf nog leuker of beter willen organiseren. Er zijn enorm veel ideeën om het nog cooler te maken, zodat het een onvergetelijk feestje wordt. Hierover vertellen wij meer.

Silent disco kopen of huren?

Als eerste is het handig om jezelf af te vragen of je een silent disco gaat kopen of huren. Het kopen van een silent disco set is vrij prijzig, want bij 10 koptelefoons ben je al zo’n 515 euro meer kwijt dan bij het huren ervan. Het huren is dus veel voordeliger, zeker als je de silent disco set weinig gebruikt. Je kan de koptelefoon en zender ook los kopen, maar dan ben je voor een koptelefoon 40 euro kwijt en voor een zender 100 euro. Als je het huurt zal je wel vanaf een bepaald aantal moeten huren, denk aan 6 stuks, maar dan ben je maar 45 euro kwijt. Aan het aantal mensen kom je wel, aangezien het vaak om een feest gaat met meerdere personen, waarbij je de kosten met elkaar deelt of de deelnemers tickets laat kopen. Als je een silent disco set huurt krijg je alles erbij, dus het aantal gekozen zenders, de koptelefoons en de kabels (ook voor DJ-apparatuur). Verder zijn de koptelefoons volledig opgeladen, dus heb je daar geen gedoe mee. Als je ze koopt zal je ze zelf vaak moeten opladen. Bij het huren is dat alleen als je ze meerdere dagen huurt en daarom zal je er dan ook opladers bij krijgen. Daarentegen gaan de koptelefoons wel 8 uur mee, hebben ze een hoge geluidskwaliteit en heeft de zender een bereik van wel 200 meter. 

Zo maak je het nog leuker

Als je alles geregeld hebt, wil je toch wel dat alles in de puntjes geregeld is. Daarom kan het zijn dat je alles nog even checkt. Is de zender bijvoorbeeld goed aangesloten en werkt alles goed? Toch zijn er een aantal dingen die jouw feestje nog leuker maken. Zo kan je kiezen voor extra zenders, waardoor iedereen van muziek kan switchen, zodat hij/zij naar zijn favoriete muziek kan luisteren. Ook kan je meer mensen uitnodigen, zodat het feest nog gezelliger is. Stel je gaat met vrienden een feestje bouwen, dan kan je bijvoorbeeld ook wat neven en nichten, de buren, kennissen of klasgenoten uitnodigen. Ook zijn hapjes en drankjes van belang, zodat iedereen wat heeft en mensen gezellig met elkaar kunnen praten. Hierbij is het ook handig om te zorgen voor bar- en statafels of eventueel een BBQ, waardoor de mensen ook gestimuleerd worden om met elkaar te praten. Vervolgens is het belangrijk om een leuke locatie te hebben, zoals een boot of een beachclub. Zorg dat iedereen die er is enthousiast is en om silent disco funny te maken is een themafeest aan te raden. Hierbij kan je denken aan Halloween, piraten of silent neon party. Ook is een DJ inhuren erg leuk en dan zeker een DJ die bij de doelgroep past. Daarbij kan hij bijvoorbeeld iets uitdelen aan de gasten, zoals een zonnebril, glow bandje of ooglapje. Hierdoor wordt het een onvergetelijk feest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *